GABA

GABA sebe vidi kao pouzdanog partnera dentalne medicine. GABA-ina suradnja na svijetskoj razini s vodećim stručnjacima i stručnim društvima omogućuje ciljano istraživanje, koja pružaju krajnji rezultate koji su integrirani u razvoj inovativnih proizvoda. Kliničke studije potvrđuju znanstvene dobrobiti svih GABA-ih proizvoda, dok obuka stručnjaka osigurava veliko stručno znanje djelatnika i partnerskih tvrtki.

 

Specijalist u oralnoj njezi

GABA je europski proizvođač inovativnih, prepoznatljivih proizvoda za oralnu higijenu. Usko surađuje sa stručnjacima dentalne medicine već više od 50 godina. Ovakva vrsta suradnje rezultirala je jedinstvenim aktivnim sastojcima znanstveno dokazane učinkovitosti, kao i proizvodima koji su priznati i prihvaćeni od strane stomatološke struke. Zahvaljujući njenoj sposobnosti, inovativnim i kvalitetnim proizvodima, GABA je postala "specijalist oralne njege", tržišni lider u Švicarskoj i Njemačkoj. Iznimno je uspješna i u drugim europskim zemljama. Sa sjedištem u Baselu u blizini Therwil (Švicarska), GABA Grupa ima podružnice u Švicarskoj, Njemačkoj, Francuskoj, Nizozemskoj, Belgiji i Italiji.

 

Brendovi

GABA-ini prepoznatljivi brendovi su elmex®, aronal® i meridol®. Paleta proizvoda obuhvaća paste za zube, vodice za ispiranje, četkice za zube, interdentalne proizvode, aminfluorid gel kao i aminfluorid otopinu. Svaki proizvod je učinkovito rješenje problema, a zajedničkim korištenjem, pružaju potpuni zaštitini sistem.

 

Istraživački rad

Istraživački rad na aktivnim sastojcima i njihova kombinacija oslanja se na GABA-ino dugogodišnje znanstveno «know-how» i široku mrežu međunarodnih stručnjaka. Visoko učinkovit aminfluorid u elmex® proizvodima i kombinacija aminfluorida / kositar-fluorida sadržana u meridol proizvodima rezultat su ove bliske suradnje. Brojne međunarodne studije provedene od strane neovisnih istraživačkih instituta pokazale su učinkovitost elmex i meridol proizvoda, koji sada postavljaju standarde u prevenciji i liječenju karijesa te iritaciji zubnog mesa.